Asbest in de kerk TophuizenBij de renovatie van de Sint-Janskerk in Toppenhuizen is asbest aangetroffen. Het gevaarlijke stof zit rond 100 jaar oude verwarmingsbuizen. Het was bekend dat asbest onder de vloer lag, maar het is veel meer dan gedacht, samen zo’n 50 meter. In en rond de kerk uit 1695 wordt momenteel groot onderhoud gedaan voor ongeveer vier en een halve ton. Ook het interieur is op maat gemaakt. Het asbest zorgt voor enkele weken vertraging en voor extra kosten.

Bij de herbouw van de Johanneskerk in Oppenhuizen is veel asbest aangetroffen. De gevaarlijke stof is ongeveer 100 jaar oude verwarmingsbuizen. Het was bekend dat asbest onder de vloer lag, maar het is veel meer dan gedacht. In totaal zo’n 50 meter. In en rond de kerk uit 1695 wordt momenteel groot onderhoud gepleegd. Het kost 4,5 ton. De ontdekking van asbest zorgt voor werkvertragingen en extra kosten.

Bij de renovatie van de Sint-Janskerk in Toppenhuizen is asbest aangetroffen. Het gevaarlijke stof zit rond 100 jaar oude verwarmingsbuizen.

Het was bekend dat er asbest onder de vloer lag, maar het is iets meer dan gedacht, samen zo’n 50 meter. In en rond de kerk uit 1695 wordt momenteel groot onderhoud gedaan voor ongeveer vier en een halve ton. Ook het interieur is op maat gemaakt. Het asbest zorgt voor enkele weken vertraging en voor extra kosten.