Asbest en de effecten ervan?

Asbest en de effecten ervan?

Asbest is tegenwoordig bekender geworden omdat blootstelling aan het asbest levensbedreigende ziekten zoals mesothelioom kan veroorzaken. En om deze reden zijn veel van de mesothelioom advocatenkantoren in de Verenigde Staten op zoek naar compensatie voor patiënten en hun familieleden vanwege deze ziekte. Afgezien van dit alles zijn er nog vele andere ziekten die zijn geboren vanwege het asbest. Om meer te leren over asbest en te zien hoe we ons kunnen beschermen tegen de merkwaardige invasie.

Wat is asbest?

Asbest is een samenstelling van mineralen, mineralen die de binding van verschillende klasse vezels bevatten. Dergelijke vezels kunnen in draden van het dunne draadtype worden getrokken. Dergelijke mineralen zijn zeer hittebestendig en kunnen ook verschillende vormen van chemicaliën bevatten. Het is eigenlijk nuttig in de industriële sector, maar als het aanwezig is in het uptown-gebied, kan het een aantal ernstige ziekten veroorzaken. Ze hebben een vorm van een natuurlijke silicaatverbinding die een deel van het silicium en een deel van de zuurstof bevat. Als het wordt weggegooid en gedemonteerd, kan het veel schade toebrengen aan mensen die eraan worden blootgesteld. Veel regio’s in de wereld hebben dit soort verbindingen zelfs verboden omdat ze behoorlijk gevaarlijk zijn voor het menselijk leven.

Hoe is het nuttig?

Asbest wordt beschouwd als een essentiële stof voor industriële doeleinden. Ze worden gebruikt in de brandbestrijding sectie, in bouwprojecten die het nodig hebben in de isolatie en geluidsisolatie doeleinden.

Het belangrijkste gebruik is het versterken van het cement, dat vaak in veel cementfabrieken wordt gebruikt als een procedure.

In de scheepsbouwsectie heeft de silicaatverbinding een vitaal gebruik in de processen van ketelisolatie, leidingisolatie en stoompadisolatie.

In de automobielsector worden ze gebruikt bij het maken van het koppelingsmechanisme en de remstructuur van auto’s. Desondanks worden ze ook gebruikt voor het bedekken van de verbrandingsmotoren van zware voertuigen en kleine auto’s.

De effecten:

In veel industriële gebieden is asbest verboden. Het was in 1970 toen de Amerikaanse (CPSC) Consumer Product Safety Commission het om een ​​aantal redenen verbood. Een van de redenen was dat asbest kan vrijkomen op het moment van muurpleisterprocessen. Het kan ook vrijkomen bij veel processen die plaatsvinden in de gashaardsectie, wat de kans op brand kan vergroten. Er hebben zich inderdaad veel ongelukken voorgedaan, waarbij verschillende olie- en gasbedrijven en textielfabrieken de brand hebben opgepikt met de aanwezigheid van asbest in de omgeving.

Tegenwoordig neemt elk leven asbest op, omdat het overal ter wereld in verschillende verhoudingen aanwezig is. Industrieën gebruiken het op een aan en uit manier, waardoor we de effecten op mensen gaan zien. Het kan worden opgelost in water, lucht en land en ook in dieren in het wild. Miljarden vissoorten stierven alleen door waterverontreiniging en de laatste enquête wijst op een oneindige hoeveelheid schade aan planten en dieren.

Tegenwoordig is het onmogelijk geworden om asbest volledig uit te roeien, maar we kunnen het nog steeds bestrijden en ons best doen om de hoeveelheid zoveel mogelijk te beperken.