Asbest dakspanen [Restoration]Ik heb veel plezier gehad met deze gereedschapsrestauratie. Essential Craftsman stuurde me de Model-F Verbeterde Handige Asbest Shingle Cutter gemaakt door Specialty Tool MFRS. INC. Rond 1936.

Het was in een goede staat om mee te beginnen, maar de verf moest opnieuw worden aangebracht. Ik denk dat ik dit in de toekomst als een metalen rem zou kunnen gebruiken. Ik heb de schroefgaten onbedekt gelaten omdat het behoorlijk grove draden zijn en wat aanhalen kunnen gebruiken. Ik ging met een verrassende schoenvacht op deze tool, maar het liet een afwerking achter die niet erg glad was en in sommige gebieden zelfs barstte. Ik breng wat wijzigingen aan in wat er geschilderd moest worden op basis van wat ik denk dat er mooier uit zou zien.

Ik zorgde ervoor dat ik een masker droeg en dat ik mijn werkkleding niet mee naar huis nam nadat ik eraan had gewerkt. Ik weet niet zeker of er asbest op de machine zit, maar ik wilde veilig zijn, voor het geval dat.

Natuurlijk ademen we jaarlijks ongeveer 1.000.000 asbestvezels in, dus hopelijk draagt ​​deze restauratie niet meer bij.

Beveilig meer tools voor toekomstige video’s (als je wilt):

Instagram: