Asbest (1942)Asbest.

Locatie van evenementen onbekend.

Verschillende diagrammen die laten zien hoe asbest wordt gevormd. Een vrouw snijdt stukjes asbest uit een rots. Een kaart toont de grootste producenten zijn Rusland en Canada. Commentator vertelt over praktisch gebruik van asbest voor verpakking etc. We zien een fabriek waar een vrouw de benodigde lengte uitsnijdt. We zien verschillende asbestproducten worden gemaakt, waaronder een schild voor brandweerlieden, brandwerende laarzen en een pak. Vrouwen in de fabriek houden ze omhoog. M / S als jas voor een ketel is gemaakt. Een brandweerman draagt ​​een asbestpak, laarzen en masker. Een asbest snuiftabak wordt gebruikt om het vuur van een bom te blussen. Een vrouw pronkt met de vuurvaste asbestgordijnen en dekens in haar huis. Ze toont hun veerkracht door te proberen het tafelkleed in brand te steken met een kaars.

Noot van Cataloguer: dit is een heel goed item dat gebruikt zou kunnen worden om attitudes ten opzichte van asbest te tonen voordat ontdekt werd dat het gevaarlijk was.
 FILM ID: 1554.22

EEN VIDEO VAN BRITISH PATHÉ. ONTDEK ONZE ONLINE KANAAL, BRITISH PATHÉ TV. HET ZIT VOL GROTE DOCUMENTAIRES, FASCINERENDE INTERVIEWS EN KLASSIEKE FILMS.

VOOR LICENTIE-AANVRAGEN BEZOEK

British Pathé vertegenwoordigt ook de historische collectie van Reuters, die meer dan 136.000 items bevat van de persbureaus Gaumont Graphic (1910-1932), Empire News Bulletin (1926-1930), British Paramount (1931-1957) en Gaumont British (1934- 1959), evenals Visnews-content van 1957 tot eind 1984. Alle beelden zijn te bekijken op de Britse Pathé-website.