Als je een popcorndeken hebt, moet je ernaar luisterenKijk eens naar het plafond. Ziet ze eruit alsof een stapel harde kwark naar je staart? Ja, het lijkt erop dat je een popcorndeken hebt. Maar dat is niet om mee te spotten! Deze lelijke kleine hobbels kunnen uw gezondheid zelfs ernstig schaden! Ze bevatten een gif dat asbest wordt genoemd. Dus wat moet je doen als je tegenwoordig onder een popcorndeken belandt?

Tijdstempels:

Waarom zijn popcorndekens uitgevonden? 0:47

De gevaren van popcorndekens 😱 1:39

Is het tijd om je koffers in te pakken en naar de bergen te vluchten? 3:45

Andere potentieel gevaarlijke materialen in uw huis:

Koolmonoxide (elk jaar sterven er meer dan 400 mensen aan!) 5:42

Vorm 6:40

Pesticiden 8:18

Muziek van Epidemic Sound

SAMENVATTING:
– Popcorndekens piekten in populariteit in de jaren dertig van de vorige eeuw en wisten te overleven tot in de jaren negentig, daarom hebben veel huizen die in die periode zijn gebouwd ze nog steeds.
– Deze dikke, hobbelige spuitbehandeling was een goedkope en tijdbesparende manier om dekens af te werken zonder ze plat te hoeven maken.
– Asbest kan de meeste schade aan uw lichaam toebrengen als u het inademt. Dus als u of een professional een popcorndeken probeert te verwijderen, draag dan beschermende kleding om uw ogen, neus en mond te bedekken.
– Als iemand deze deeltjes inademt, zijn ze moeilijk op te lossen en kan het lichaam ze niet gemakkelijk verwijderen. Ze kunnen longweefsel beschadigen, littekens veroorzaken en zelfs rommelen met je cellen!
– Asbest wordt in verschillende materialen in de Verenigde Staten aangetroffen, zolang het er niet meer dan 1% van uitmaakt. En gespoten asbest is, net als een handvol andere bouwmaterialen, verboden.
– Als u het gas te lang inademt, voelt u de eerste symptomen zoals duizeligheid en misselijkheid, vergelijkbaar met die van griep.
– Schimmelsporen kunnen het gevolg zijn van zo’n natte plek en ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. En als u allergisch bent voor schimmels, bereid u dan voor op allerlei symptomen, van verstopte sinussen tot chronische hoest tot oogirritatie.
– Verwijder altijd elk insecticide dat u thuis gebruikt als het zijn doel heeft bereikt.

Schrijf je in aan de zonnige kant:

Abonneer u op handwerk van 5 minuten:

5 MINUUT TRUCS VOOR MEISJES
5 MINUTEN VOOR KINDEREN
SLUME SLIM SAM
ECHT GEBEURD
 7 TWEEDE RAADSEL