Allex Guedes – Asbest veroorzaakt kanker – Pleuraal mesothelioom – Sinister doet pijn zeer !!Wist je dat ??? Asbest veroorzaakt kanker – pleuraal mesothelioom – sinistere pijn doet hard !!

Pathologieën veroorzaakt door asbest

Al in 1898 rapporteerde de hoofdinspecteur van fabrieken in het Verenigd Koninkrijk in zijn jaarverslag aan het parlement over de kwaadaardige effecten van asbeststof. Het stelde dat het scherpe karakter van glasdeeltjes in de lucht in welke hoeveelheid dan ook schadelijk is, zoals je zou verwachten. In 1906 bevestigde een commissie van het Britse parlement de eerste gevallen van overlijden door asbest en adviseerde onder meer de ventilatie op de werkplek te verbeteren. In 1918 voerde een verzekeringsmaatschappij in de Verenigde Staten een studie uit die het voortijdig overlijden in de asbestindustrie aantoonde en in 1926 verleende de commissie voor arbeidsongevallen in Massachusetts eerst een zieke fabrieksarbeider het recht op de eerste ziektevergoeding veroorzaakt door asbest. Veel van degenen die door de blootstelling aan asbest in de Verenigde Staten werden getroffen, werkten tijdens de Tweede Wereldoorlog in de scheepsbouw.

Asbestproblemen ontstaan ​​wanneer de vezels zich in de lucht verspreiden en worden ingeademd. Door de grootte van de vezels kunnen de longen ze niet verdrijven [Casarrett & Doull’s Toxicology (2001), pp 520-522].

Detail van een long met asbestose

Asbestose – Aanvankelijk gediagnosticeerd onder werknemers in de Amerikaanse scheepvaartindustrie, bestaat asbestose uit longweefselschade veroorzaakt door een zuur dat door het lichaam wordt geproduceerd in een poging de vezels op te lossen. De laesies kunnen zo groot worden dat de longen niet meer kunnen functioneren. De latentietijd (de periode die de ziekte nodig heeft om zich te manifesteren) is gewoonlijk 10 tot 20 jaar.

Mesothelioom – Een kanker van de mesotheliale voering (pleura) van de long. De enige bekende oorzaak is blootstelling aan asbest. De latentieperiode voor mesothelioom kan 20 tot 50 jaar bedragen. De meeste patiënten overlijden binnen 12 maanden na diagnose.

Kanker – Kanker van de longen, het maagdarmkanaal van de nier en het strottenhoofd zijn in verband gebracht met asbest. De latentieperiode is vaak 15 tot 30 jaar.
asbestwratten – geproduceerd wanneer scherpe vezels zich in de huid nestelen en daardoor worden bedekt en goedaardige gezwellen veroorzaken, vergelijkbaar met likdoorns.
pleurale plaques – verdikking van een deel van het zichtbare borstvlies door middel van röntgenfoto’s bij personen die zijn blootgesteld aan asbest.
diffuse pleurale verdikking – vergelijkbaar met de vorige. Meestal asymptomatisch, kan het de ademhalingscapaciteit verliezen als de extensie groot is.