Abdi İpekçi Misdaden tegen beschuldigingen dat asbestcontrole niet is uitgevoerd bij de vernietiging van de sporthal …Sommige ouders van de studenten die naar een privéschool in de buurt van de Abdi İpekçi-sporthal in Zeytinburnu gingen, kwamen vanmorgen naar het Bakırköy-gerechtsgebouw nadat ze beweerden dat asbest niet was gecontroleerd tijdens de sloop van de hal en een strafrechtelijke klacht hadden ingediend bij het parket.
De asbestkwestie kwam tot uiting in de strafklacht en er werd gezegd: “We klagen over de ambtenaren van de gemeente Zeytinburnu die sloop tegen de wetgeving toestaan.” Er werd gesteld dat de sloop die op 23 januari begon, zonder asbesttest plaatsvond en stopte.

Na de sloop van de Abdi İpekçi Sports Hall zeiden enkele ouders die zich zorgen maakten over hun kinderen en met DHA spraken: “De vernietiging die begon zonder asbestcontrole stopte en begon nu weer, net naast de school waar onze kinderen naartoe gingen. We hebben onze kinderen niet een paar dagen naar school gestuurd, maar dit is niet de oplossing. we willen geen kanker ‘, zeiden ze. nieuws

https://www.haberler.com/abdi-ipekci-spor-salonu-nun-yikiminda-asbest-10603936-haberi/.