Aarding van stopcontact goed aangesloten?Een stopcontract kan voorzien zijn van een aarding. Dit zijn de ijzertjes die verticaal in een contactdoos zitten. Dit noemen we randaarde en geeft extra veiligheid op het aangesloten apparaat. De aarding zorgt ervoor dat een apparaat bij een storing niet onder stroom komt te staan.

Op de buitenkant van de contactdoos is een aardedraad aangesloten die (via elektrische bedrading) de grond in gaat naar de aardpin. Stroom kiest de weg van de minste weerstand en zal dus bij een storing via de aarde wegstromen. In deze video ziet u hoe Chris tijdens een bouwkundige keuring de randaarde van een stopcontact test.

Wilt u een bouwkundige inspectie laten uitvoeren en bent u benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk dan onze andere video’s! Onze inspecteurs komen graag bij u langs en maken een uitgebreide rapportage! Deze heeft u de volgende werkdag al in uw mailbox.

Heeft u een woning gekocht en wilt u weten wat de technische en bouwkundige staat is van de elektra? Laat dan door Homekeur een onafhankelijk en betrouwbare bouwkundige keuring uitvoeren. Via onze site kunt u die eenvoudig aanvragen:

Volg ons ook online op: