17-05-2010 brand ‘t goy in kippenschuur (20.000 kippen dood door brand ‘t Goy)De dieren zaten in een schuur naast een loods waar rond 19.15 uur een brand uitbrak. De dieren kwamen door de rook om het leven, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Beide panden behoren tot een gecombineerd bedrijf dat kippen houdt en fruit teelt. Hoe het vuur kon ontstaan in de loods, waarin een grote koelcel stond, is niet bekend.Ook kwam asbest vrij. De asbest kwam onder meer terecht bij een paar woningen in de buurt.

Gevolgen:
Wat de gevolgen van de asbest voor de bewoners van de huizen zijn, is nog onduidelijk, meldt een woordvoerder van de brandweer.De brand brak omstreeks 19.15 uur uit bij een fruitteler en kippenbedrijf aan het Groenedijkje. De brand woedde in een loods, waarvan in het dak asbest zat. Omstreeks 21.45 uur heeft de brandweer het vuur nagenoeg helemaal onder controle. “Het sein brand meester kan ieder moment worden gegeven”, zegt de woordvoerder.

Kippen:
De omgekomen kippen zaten in een schuur naast de brandende loods. De dieren zijn gestikt door de rook. Bij de brand raakten geen personen gewond.
De loods stond volgens de woordvoerder in een landelijk gebied. Behalve de paar woningen zijn er een boomgaard en weilanden in de buurt. De asbest is in een klein gebied vrijgekomen, zegt de woordvoerder. De komende dagen zal het worden opgeruimd. Behalve de asbest kwamen verder geen gevaarlijke hoeveelheden schadelijke stoffen vrij.

NUnl